Skip to content
Telefon: +36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu
Alvás Porckorongsérvvel

Alvás porckorongsérvvel

Alvás porckorongsérvvel, azaz melyik alvási póz a legjobb porckorongsérv esetén?

alvás porckorongsérvvel

A megfelelő alvási pózt a panaszok alapján érdemes megválasztani.

Először is a legfontosabb a saját testünk, működésünk megfigyelése! Ez segíthet abban, hogy kiderüljön, milyen típusú a jelenlegi derék panasz. Ha szimmetrikus a derékfájdalom és nem sugárzik a térdnél lejjebb és korábban szeretett hason feküdni, akkor próbálja ki a hason fekvést.

Háttámasz (oldalt fekvésben)

Ha a fájdalmat egyértelműen csak az egyik oldalon érzi, akkor feküdjön a fájós oldalára. Várjon kb. 30 másodpercet és figyelje meg, mit érez! Próbálja meg megtámasztani a derekát. Figyelje meg, hogyan reagál a teste.
Ha nagyon jól eső az érzés a  derék ilyen megtámasztása, akkor alkalmazza ezt a technikát tudatosan a pihenések idején!

Hogyan támasszuk meg derekunkat?

Használhat erre a célra pl. egy kis hengerré összetekert törülközőt. Tegye be a dereka magasságában az oldala alá (kb. a medence és a bordakosár közé). Kísérletezzen a henger méretével és helyzetével is, hogy megtalálja a legkellemesebb helyzetet.  Ezzel a technikával kicsit megváltoztatjuk a csigolyák alvás közbeni helyzetét, ami segíthet abban, hogy reggelente könnyebben ébredjünk.

Magzatpóz (oldalt fekvésben)

Porckorongsérv esetén sokaknak az összegömbölyödő magzatpozíció a legkényelmesebb. Az oldalfekvésben felhúzott térdek csökkentik a gerinc hajlását és segítenek az ízületek nyitásában.

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is. Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. Schroth, McKenzie, Dorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15., illetve online egyéni gyógytornára is van lehetőség.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

Tegye tünetmentessé porckorongsérvét személyre szabott kezeléssel. Jelentkezzen most!


Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top