Skip to content
Telefon: +36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu
Nyaki Gerincsérv

Katalin története – nyaki porckorongsérv kezelése

Nyaki porckorongsérv (gerincsérv) kezelése McKenzie tornával

nyaki gerincsérv45 éves női beteg, vezető pozícióban van, ülő munkát végez, nyaki porckorongsérv diagnosztizálása megtörtént.

Nyaki porckorongsérve kisugárzik a karba, zsibbadnak az ujjai.

Heti 2 alkalommal járt McKenzie tornára (2*50 perc) 2 hónapon át + otthon napi 3*20 percet végezte a megadott gyakorlatokat. Ezen kívül olykor munkahelyén is tudott gyakorlatokat végezni.

4-5. alkalomra már érezte a javulást, csökkent a fájdalom.

Mielőtt hozzánk jött kezelésre, egy egészségügyi centrumban volt infúziós kezelésen a nyaki porckorongsérv következtében kialakuló fájdalom ellen, de nem használt a fájdalmára.

A McKenzie torna kapcsán folyamatosan érezte a javulást, emiatt nagyon motivált volt a McKenzie gyakorlatok végzésére, s 2 hónap után is járt tornára heti 1 alkalommal. Ekkor már megszűnt a zsibbadás és a fájdalom.

Eredmény:

Rendszeres torna után a nyaki porckorongsérvet sikerült visszanyomni a bal oldalról a megfelelő pozícióba. A nyaki porckorongsérv következtében kisugárzó fájdalom és a zsibbadás is teljesen megszűnt.

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

Szívesen konzultálna szakemberrel? Jelentkezzen most!

Három módon történhet a konzultációra történő jelentkezés:

  1. Telefonon felhív minket a +36 30 190 7315-ös telefonszámon. Információt nyújtunk a konzultációs és/ vagy kezelés menetéről, lehetséges időpontjáról.
  2. Emailt ír nekünk és mi visszahívjuk Önt, s válaszolunk minden felmerülő kérdésre. Email:arthuman@arthuman.hu
  3. Töltse ki a lenti űrlapot! Mi visszahívjuk Önt, s válaszolunk minden felmerülő kérdésre


Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top