Skip to content
Telefon: +36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu
Porckorongsérv

McKenzie terápia

Mi szükséges a porckorongsérv hatékony kezeléséhez?

porckorongsérvA válasz: a leghatékonyabb porckorongsérvet visszahúzó módszerrel, a McKenzie terápiával történő kezelés.

Tudta Ön, hogy 10 betegből legalább 8-nak már az első kezelést követően csökkenhet a fájdalma?

“Hála és köszönet, azért amit a gerincfájdalmaim csökkentésért tett  a gyógytornászom. Ő általa megállapított, és leírt gyakorlatokat naponta kétszer végzem, és elmondhatom, hogy a fájdalmaim megszűnőben vannak. Már a szőlőskertemben is bírok dolgozni, naponta 6-10 km-t kerékpározok fájdalom nélkül.” – Keserű Béla

Mi a legnagyobb eredménye a McKenzie terápiának?

  • Az esetek nagy részében műtét nélkül kezelhető a porckorongsérv, azaz a gerincsérv.

Mik a leggyakoribb panaszok, amik esetén hatásos a McKenzie módszer?

A leggyakoribb panaszok közé tartozik a porckorongsérv / gerincsérv, a lumbágó valamint a gerincműtétek utáni hegképződés okozta fájdalom és mozgásbeszűkülés. A McKenzie módszer megfelelő alkalmazásával sokszor a gerincműtétek, az operáció is elkerülhető. A kezelések alkalmával a Mckenzie terapeuta a pácienssel közösen megkeresi azt a személyre szabott mozdulatsort, gyakorlatot, amivel enyhíthető a fájdalom és optimális esetben a porckorong visszapréselhető a helyére.

McKenzie terápia porckorongsérv / gerincsérv kezelésére. Hogyan történik a kezelés?

Mit jelent a McKenzie terápia? A McKenzie módszer – melyet Robin McKenzie újzélandi gyógytornász dolgozott ki az 50-es években – egy világszerte elismert és elterjedt módszer a különböző eredetű gerincproblémák, különösen a gerincsérv (porckorongsérv) kezelésére.

Gerincbetegségek esetén a leggyakoribb panaszok közé tartozik a gerincsérv (porckorongsérv), a lumbágó valamint a gerincműtétek utáni hegképződés okozta fájdalom és mozgásbeszűkülés. A McKenzie módszer megfelelő alkalmazásával sokszor a gerincműtétek is elkerülhetők. A kezelések alkalmával a Mckenzie terapeuta a pácienssel közösen megkeresi azt a személyre szabott mozdulatsort, gyakorlatot, amivel enyhíthető a fájdalom és optimális esetben a porckorong visszapréselhető a helyére.

Kinek javasolt a McKenzie terápia?

  • Akinek diagnosztizált porckorongsérve van és szeretné elkerülni az operációt
  • Akinek diagnosztizált porckorongsérve vagy protrusioja van, nem szükséges az operáció, a tünetek csökkentése viszont elsődleges
  • Akinek nyaki vagy derék szakaszon lévő tünetei vannak és szeretné csökkenteni panaszait

Hogyan zajlik a McKenzie terápia?

  • Az 1. lépés egy nagyon részletes tünet tesztelés. Ennek célja, hogy a páciens különböző mozgásokra adott reakcióit lássa a terapeuta és megtalálják a megfelelő, egyedi kezelési irányt
  • A páciens állapota alapján a terapeuta összeállítja és betanítja azt a mozgássort, aminek nagy ismétlésszámban történő végzése segít visszahúzni a kiboltosulást
  • A terápia célja a porckorongsérv visszahúzása

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

 

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

Ehhez a bejegyzéshez 1 hozzászólás érkezett

  1. Tíz hónapja kínlódom szünni nem akaró problémával. Az őszi McKenzie tornasor inkább rontott a helyzetemen, igaz, semmi előzetes egyéni felmérésben nem volt részem. Tudnának-e Veszprémben ajánlani valakit. Köszönettel:
    Hargitai Szilvia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top