Skip to content
Telefon: +36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu
Porckorongsérv Kezelés

Hogyan válasszam ki a gerincsérv kezelésére szolgáló legjobb terápiát?

A porckorongsérv (gerincsérv) kezelésére többfajta megoldás közül választhatnak azok a páciensek, akik elszántak és gyógyulni szeretnének.

porckorongsérv kezelésMérlegelni kell azonban a kezelési fajták sajátosságait:

  • Gyógyszeres / infúziós kezelés: fájdalomcsökkentő hatású lehet. Tapasztalatok alapján ideiglenes megoldást jelenthet, a kiváltó okot azonban nem szünteti meg. Ebből következően tartós megoldást nem biztosít.
  • Orvosi kezelés esetén a műtéti megoldás gyors lehetőség, ugyanakkor kockázati faktort rejt magában (minden műtét együtt jár egyfajta kockázattal). Operációt követően rehabilitációra van szükség, illetve további probléma lehet a gerincsérv esetleges kiújulása.
  • Alternatív megoldások: napjainkban sokfajta alternatív gyógyítási lehetőség elérhető, amivel sokan próbálkoznak is. Vegyük azonban figyelembe, hogy minden módszernek megvannak a maga korlátai. Figyeljünk arra, hogy mennyire használ egy adott terápia és vegyük észre, ha nem.
  • Mozgásterápiás módszerek: idő és munkaigényes kezelési mód. Cserében viszont mellékhatásmentes, hosszútávú megoldást biztosít.
  • Pszichés háttér feltárása: kiváló kiegészítője az egyéb kezelési módoknak. A lelki terhelés nagymértékben hozzájárul a porckorongsérv (gerincsérv) kialakulásához.

Hogyan tudja Ön kiválasztani, melyik módszer szükséges az Ön porckorongsérve gyógyításához?

  1. Mindig olyan megoldást válasszon, ami Önhöz áll közel, nem pedig egy másik emberhez, aki tanácsot ad Önnek. Elképzelhető, hogy a barátjője hallott már arról, a porckorongsérvet (gerincsérvet) műtéti úton lehet kezelni. Ha azonban Önnek ellenérzései vannak a műtéttel, az altatással, a rehabilitációval kapcsolatban, akkor ezt vegye figyelembe. A kiválasztott kezelési mód akkor lesz hatásos, ha az Önnek felel meg, nem másnak.
  2. Nem feltétlenül szükséges kizárólagos megoldásokban gondolkodni. Előfordul, hogy több úton is el lehet indulni és a megoldások támogatják egymást (pl. orvosi diagnózis + mozgásterápia, mozgásterápia + lelki háttér oldása stb.).
  3. Mozgásterápia esetén nem mindig a módszer gyógyít, hanem ezek szakértő ötvözése. A porckorongsérv (gerincsérv) visszahúzásának kiváló módja a McKenzie terápia, de a gyógyuláshoz szükség lehet más módszer(ek) alkalmazására is. Gyakran komplex, szakemberek által összeállított megoldások hozzák meg a gyógyulást!
  4. Nem a gyakorlatok gyógyítanak. Rengetegen keresnek az interneten McKenzie gyakorlatokat, és nem értik, miért nem találnak leírva. Ez nem azért van, mert a McKenzie terapeuták vér és dacszövetséget kötve nem hozzák ezeket nyilvánosságra, hanem azért, mert nincs fix gyakorlatsor, amit ha végig csinál a porckorongsérv (gerincsérv) kezelésére vágyó páciens, akkor meggyógyul. Ezeket mindig egyedileg, személyre, a porckorongsérv helyére, állapotára szabva lehet összeállítani. Ezért Ön gyakorlat helyett inkább szakembert keressen!

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is. Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. Schroth, McKenzie, Dorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15., illetve online egyéni gyógytornára is van lehetőség.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

Back To Top