skip to Main Content

McKenzie torna gerincsérv / porckorongsérv kezelésére

20150502_WPA3378Mi is az a McKenzie torna?

A McKenzie torna nem egy speciális program, aminek vannak fix gyakorlatai, s ha azokat valaki végig csinálja, meggyógyul velük.

A McKenzie gyakorlatok nem szabványos tornagyakorlatok, a módszerhez nem kapcsolódnak előre legyártott, mindenkinél működő feladatok, amiket lépésről lépésre végig kellene csinálni. A McKenzie gyakorlatokat a McKenzie terapeuta mindig személyre és problémára szabva készíti el a McKenzie terápia elvei alapján. Gondoljon arra, hogy Ön is bizonyára találkozott már olyan betegekkel, akiknek ugyanaz volt a betegségük, a tünetek mégsem egyeztek meg teljesen. A porckorongsérv gyógyításának a kulcsa a tünet, mert azokhoz igazítva lehet elkészíteni a McKenzie torna gyakorlatokat.

A McKenzie gyakorlatok kialakítását részletes mozgásvizsgálat előzi meg. A tünetek kitesztelése után a terapeuta összeállítja azt a gyakorlatsort, ami szükséges a gerincsérv / porckorongsérv kezeléséhez. A gyakorlatok kizárólag a gerincsérv / porckorongsérv kezelésére irányulnak. Ezt a célt kisszámú, adott problémára koncentráló és megadott ismétlésszámban elvégzett gyakorlattal lehet elérni. A siker kulcsa a helyesen és megfelelő ismétlésszámban végrehajtott, egyéni problémára kidolgozott gyakorlatokban rejlik, melyek a terápia során változhatnak.

McKenzie gyakorlatot mintaként a videóban megtekinthet!

Hogyan zajlik a McKenzie torna?

Első McKenzie torna

Az első alkalom (általában 60 perc) magában foglalja a McKenzie módszer alapján végzett tünet tesztelést és az első gyakorlatsor betanítását is. A kezelés hatékonyságát fokozza, hogy a páciens házi feladatot kap, aminek otthoni végzésével kapcsolatban megkapja az instrukciókat is a terapeutától.

További McKenzie torna

Az optimális állapot eléréséhez további kezelések szükségesek, melyek során a terapeuta az állapot változásához igazítja a gyakorlatokat. A további gyógytorna kezelések időtartamát a pácienshez igazítva közösen alakítják ki, ez lehet 30 vagy 50 perces alkalom.

Jelentkezzen most McKenzie torna kezelésre!


Az Ön Személyre Szabott McKenzie Gyakorlatai

Szeretné, ha összeállítanánk Önnek a saját, személyre szabott McKenzie gyakorlatait?

Mi történik, ha nem az Ön porckorongsérvének megfelelő gyakorlatokat végez?

  • Gyógyulás helyett rosszabbodhat állapota
  • Felerősödhet fájdalma
  • Felerősödhet zsibbadása
  • A meglévő tünet(ek) mellé újabbak is párosulhatnak

Letölthető McKenzie Torna

Letölthető, univerzális gyakorlatok egyszerűen nem léteznek. Ennek oka, hogy a terápia lényege a beteg egyéni, mozgásra leadott tüneteinek a kitesztelése és ehhez készülnek el a gyakorlatok.

Nincs univerzális recept, csak szakember által személyre szabott gyakorlatok.

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top